måndag 24 oktober 2016

FOTO 298 -  TILL LÅNS   (303)Ja bilden är lånad. Olovandes! Jag har alltså tagit den själv (som man ska enligt reglerna) men från ett reportage i web-versionen av DN...

Allvarligt talat, jag står för det ändå. Just i dag på internationella FN-dagen. Med ambitionen som skrevs efter andra världskriget om fred och goda förhållanden för alla lever (vilket liv?) idag 65 miljoner människor på flykt från krig och orättfärdiga förhållanden i sitt hemland. Hälften av dem är barn.

VI MÅSTE FÅ TILL EN BÄTTRE VÄRLDSORDNING OMKRING DETTA!!!

Den radikale Brasilianske prästen Dom Helder Camaro uttryckte sig så här: När man knäpper en knapp i fel knapphål blir det omöjligt att knäppa de andra riktigt.

Ju fler vi är som på olika sätt engagerar oss - på rätt sätt - så kan vi bidra till en bättre värld för någon. Man knäpper ju skjortan en knapp i taget...

Det finns också en särskilt skriven FN-bön:

Gud, vår jord är bara ett stoftkorn i världsalltet.
Det är vår uppgift att göra den till en planet
där ingen skall behöva plågas av krig, hunger eller fruktan
eller vara utestängd från andra i meningslöst främlingskap
för sin härstamnings, hudfärgs eller världsåskådnings skull.
Gud, ge oss mod och förutseende att ta itu med detta redan nu,
så att våra barn och barnbarn en gång med stolthet
kan bära namnet människa.


http://fn.se/
http://www.amnesty.se/engagera-dig/agera/aktioner/
https://start.varldensbarn.se/
https://www.svenskakyrkan.se/migration

www.medmera.medmera.överallt...


6 kommentarer:

Anonym sa...

En stark bild och en stark text som verkligen passar just idag! Jag har inte hört detta med knappar men det var ju en mycket bra symbolik i den meningen!
Bra jobbat Håkan!

Anita Malta sa...

Mycket tänkvärt, både bilden liksom dina rader. Vi måste absolut öppna våra sinnen och verkligen ta till oss och förstå att något som vi inte vill ska hända kommer att hända utan handling från oss alla som kan.

De, du, jag de allra flesta av oss kan dra sitt strå till stacken på ett eller annat sätt, stort eller smått. Det viktigaste är att göra något och att sluta blunda för verkligheten.
Tack för ett bra inlägg Håkan.

Anki Ai sa...

Bästa inlägget jag läst än så länge i denna utmaning! Både din text och bilden berör mig väldigt.

Anki sa...

Tack Håkan! Både text och bild berör och du sätter verkligen fingret på det viktigaste just nu... för visst måste vi få till en hållbar förändring för att kunna hjälpa alla miljoner människor på flykt.

Kerstin: sa...

Mycket tänkvärda ord och jag önskar att det kunde vara FN dag varje dag på året.

Canon-Ullis sa...

Väldigt kloka och viktiga ord och en passande bild dagen till ära. Vi hade FN-dag hela dagen i min etta på skolan och pratade bl.a. om barns rättigheter. Dessa barn på flykt har också rättigheter...
Mycket bra inlägg Håkan!